Začátek září

14.09.2015 23:16

Prázdninové závodění zakončil Valachbajk team v pátek 28.8. 11km během - Kunovická 5 - https://zlinsky.denik.cz/ostatni_region/hecko-a-javorova-vyhrali-krosovy-zavod-k5-prebeh-peti-kunovickych-vrcholu-20150909.html
V září se začalo pátečním Valašským krpálem ve Vsetíně 4.9., kde se zúčastnilo 6 členů. Mira Janota se však nestihl prezentovat, a tak si zazávodil mimo soutěž. Společně s Martinem H. a Staňou J. se držel ve vedoucí skupince, která byla nedopatřením poslána jinou cestou, která byla náročnější a pomalejší než trasa závodu, na kterou se později zase napojili. Pořadatelé těmto závodníkům kompenzovali časovou ztrátu asi 5min., tudíž výsledky berme lehce s rezervou. V kategoriích to Martinovi vyšlo na 4.místo, Staňovi vítězně, stejně tak Lucce J. Na bednu se ještě dostal Zdeňa Z. - 3.místo. Míša Janků obsadila 5.místo.
O den později se opět ve Vsetíně jela Valašská 50. Tady se už Mira Janota řádně přihlásil a v celkovém pořadí obsadil 14.místo, v kategorii 6. Bob Polanský si zlepšil čas z loňska a dosáhl na 11.místo v kategorii. V rámci závodu se jela i kratší trať na 30km, na které Martin H. vedl, ale 5km před cílem pích obě kola najednou a musel do cíle dojít.
V neděli 6.9. se v Trnavě konal 8.ročník minitriatlonu Trnavský kolík. Tomáš Minařík zde obhajoval vítězství z posledních dvou ročníků. Hattrick mu všal pokazil týmový kolega Martin H. s vypůjčeným silničním kolem od kamaráda Petra Pospíšila. Tomův traťový rekord však odolal. Double Valachbajk teamu doplnila vítězstvím v ženách Lucka Javorová.                   (mh)