ValachyMan – HolešovMan – Hostýnská osma – LCE3atlon

14.08.2015 22:00

V pátek 7.srpna se konal v Novém Hrozenkově populární triatlonový závod ValachyMan. Za náš tým se na start postavili Lucka Javorová a Tomáš Minařík. S 350m plavání v nádrži Balaton, 16km na horském kole a 4,5km během v obrovském vedru se oba zdárně vypořádali a Lucka brala nepopulární bramboru ve své kategorii, Tom obsadil 13.místo. Po čtvrtém závodě z pěti, seriálu Valachy Tour, hájí Lucka 2.pozici a Tom celkové 6.místo, ve své kategorii je prozatím 3.
V sobotu si dal Tomáš další triatlon, Holešovmana, kde se k němu přidal Martin Hečko. Plavalo se 500m v bazénu, 26km na horském kole a 6km běhu. Tom jen díky nepovedenému plavání bral 4.pozici a celkově 7. Martinovi zase vedro srazilo výkon v běhu, alespoň však získal 2.příčku ve své kategorii a celkové 4.místo.
Ve stejný den se v Rajnochovicích konala Hostýnská osma. Ultra trail délky 66km s převýšením 3000m, přes celé Hostýnské vrchy, ve velkém vedru, absolvoval Valachbajk team, reprezentovaný dvojicí Radim Pavlík a Jaroslav Remeš. Tito dva borci zvládli trať uběhnout za 9h 36min 43s a obsadili vynikající 3.místo v kategorii.
Ve středu 12.8. se vydala dvojice Tomáš Minařík a Martin Hečko na 6.ročník Luhačovického triatlonu-LCE3atlonu. Start byl v 16hodin u rybníka Křešov mezi Slopným a Loučkou. Kvůli dopravní zácpě ve Zlíně jsme přijeli 15:45 a jen taktak jsme to stíhali. Na startu se sešla téměř čtyřicítka závodníků, mezi nimi i známý triatlonista Petr Vabroušek. Po dvou odplavaných kolech v rybníce, což dalo asi 560m jsme se vydali na kolech do Loučky a poté směrem na Haluzice. Z vody jsme vylézali téměř stejně a po obutí a vyjetí na kolo jsme zahájili stíhací jízdu na vedoucího Vabrouška. Trasa kola dlouhá 22km vedla převážně terénem. Od Loučky jsme jeli společně a podařilo se nám předjet téměř všechny závodníky. Po nájezdu do terénu se nám brzy podařilo dostihnout i Petra Vabrouška, který se nás hodlal držet, aby nezabloudil. Pořadatelé z orientačního běhu Luhačovice totiž trať značili pouze minimálně a dali tak závodu čtvrtou disciplínu – orientaci. Na startu totiž krom výkladu tratě rozdávali i mapy. Na kole jsme se v terénu měli držet převážně červené turistické značky. Martin razil cestu, Tom hned za ním a Vabrouška jsme po chvíli ztratili. Až na pár hlubokých kaluží po lokálních bouřkách, bylo v lese úplně sucho. Jen jednou jsme netrefili odbočku u Nevšové, ale zajeli si jen kousíček. Poté jsme projeli Petrůvkou a pokračovali nad Luhačovice. Do depa ke sportovnímu areálu Radostová přijel Tom první těsně před Martinem. Zde nám pořadatelé převezli boty na běh, které jsme vyměnili za kolo a vybíhali do kopce po zelené značce na Ovčírnu, kde byla občerstvovací stanice. Trasa běhu už pak vedla jen rovně po hřebeni, dál na Uherský Brod. Ještě chvíli jsme se snažili držet spolu, ale Tom postupně odpadal. Trasa širokou lesní cestou se zdála být nekonečná, až se nakonec seběhlo na pole, po němž vedla cesta do cíle ke Kolibě U Luxů. Martin si doběhl pro prvenství v novém traťovém rekordu, Tomáš bohužel přišel o druhé místo asi jen pouhý kilometr před cílem.
Gratulujeme všem, a ať se daří i ostatním členům Valachbajkteamu.