Valachy duatlon 9. 5. 2015 Velké Karlovice

11.05.2015 22:19

V sobotu 9. 5. 2015 se zůčastnili tři členové ve Velkých Karlovicích Valachy duatlonu. Start závodu byl u hotelu Galík. Duatlon se skládal z 3 km běhu, (asi 1,5 km vedl po asfaltu a 1,5 km lesem). Po té následovala 15km jízda na horském kole. Výjezdy byly převážně po zpevněných cestách až kolem Miloňové se jelo už docela v blátivých podmínkách. Závěrečný 1,5km běh už byl až na pár metrů celý v terénu. Nejlépe si vedl Tomáš Minařík celkově byl 8. a v kat. 6. Martin Hečko 17/12 a Lucka Javorová po defektu a pádu na kole obsadila 70/4. 
Děkujeme pořadatelům za krásný závod a gratulujeme členům za odvedené výkony.

Pohled na duatlon očima Tomáše Minaříka:

Start duatlonu byl u hotelu Galík. Na startu bylo vymezené místo pro prvních 20 čísel, já měl číslo 121, tak jsem čekal na start v druhém sektoru, ale chvíli před startem se sektory spojily a přiblížil jsem se k první skupině. Hned po startu se z mostku zatáčelo ostře doleva, po pár metrech jsem za sebou slyšel jak někdo dře po zemi, raději jsem se ani neotáčel. Běžel jsem si tak nějak svoje tempo a když jsem se dostal před Ondru Fojtíka a Minaříka tak jsem si říkal jestli to tempo náhodou nepřeháním, ale snažil jsem se tak běžet dál. 

V depu jsem měl všechno dobře nachystané tak bez nějakého zdržování jsem přezul boty a po vyběhnutí z depa jsem naskočil na kolo a vyrazil na trať. 

V depu jsem ztratil přehled koho jsem předstihl a kdo je ještě v depu.

Z krátkého asfaltového úseku jsme odbočili doprava na lesní cestu a říkal jsem si jak na tom asi jsem. A už jsem slyšel jak mne někdo dojíždí tak jsem si říkal, že je to špatné, ale byl to Ondra Fojtík, tak to mne uklidnilo, že s tím jsem počítal. Do mírného stoupání jsem se za něj zahákl a jel s ním i po vrstevnici a chtěl jsem se aspoň pokusit udržet k dalšímu asfaltovému stoupání, ale to se nepodařilo a už jsem jen viděl jak se vzdaluje. A tak jsem jel sám první prudší stoupání, ale za mnou byla celkem velká skupinka a tak jsem si říkal jak mne někdo dojede tak se pokusím jet s nima. A první kdo mne dojel byl Ondra Synek a jel docela svižně, nejdřív jsem se ani nesnažil ho zachytnout, ale moc mi neujížděl tak jsem si řekl, že by to možná šlo a už jsem mu byl přilepený na zadním kole. Po nějakém čase mi Ondra ukázal, abych ho vystřídal, tak jsem si řekl, že sice jsem měl co dělat abych se ho udržel, ale vystřídat ho musím i kdybych pak odpadl. Zvládl jsem to, dojeli jsme Františka Kubínka a ještě jednoho, ale ten v prudké levotočivé zatáčce nedobrzdil a zastavil se až v příkopě, tak jsme jeli ve třech, jenže v následujícím stoupání jsem jejich tempu už nestačil a pokračoval jsem sám až po vjezd do terénu. Po několika metrech blátivého sjezdu jsem dojel a následně předjel Radka Šíbla, Ondru Synka, když jsem dojel Petra Minaříka tak ho nebylo kama objet a Radek mne zase dojel v následném výjezdu jsme museli vybíhat. Pak následoval už poslední lesní sjezd kde jsem znovu předjel Radka a Frantu Kubínka. Nejtěžší převod mi přeskakoval tak jsem musel točit lehčí převod než bylo potřeba, ale do depa jsem dojel na 7 místě. Depo jsem zvládl bez zdržování a držel jsem si sedmé místo, ale jen jsem čekal, kdy mne Radek doběhne, snažil jsem se ze všech sil, ale Radek je na tom běžecky o dost líp, tak jsem se už do cíle snažil udržet alespoň pro mne výborné 8 místo. Závod byl moc pěkný a mi určitě hodně pomohly náročnější podmínky v terénu protože jsem v terénu porazil i o dost lepší závodníky než jsem já.

 

Článek: https://www.novinky.cz/vase-zpravy/zlinsky-kraj/vsetin/2057-31035-valachy-duatlon-se-stal-nejvetsim-v-zemi-nadchl-i-veslare-ondreje-synka.html

Odkaz na stránky pořadatele: https://valachytour.cz/