Morkovské chlap a Kunovický miniduatlon

22.07.2015 21:27

Další horkou červencovou sobotu 18tého se vydala Lucka Javorová do Morkovic na triatlon Morkovské chlap. Plavání v bazéně na 200m, silničních 20km na kole a 5km běh Lucka zvládla za 1h06min a umístila se na celkovém 2. místě mezi ženami, ve své kategorii zvítězila.
Ve stejný den se také konal 7.ročník terénního duatlonu Kunovický miniduatlon v Kunovicích u Val. Meziříčí. Jako první se představil v závodě odrážedel Míša Fajgar. Svým ostrým tempem zaskočil i předjezdce na kole a suverénně vyhrál. V hlavním závodě na 4,5km běh, 16km kolo a 1,5km běh jsme tu letos měli pouze dva zástupce, Martina Hečka, kterému se podařilo závod vyhrát časem 1h21min a Zdeňka Zbranka, který bral 2. místo v kategorii. Všem čtyřem gratulujeme.
Takto popsal průběh závodu Martin: ,,Po startu jsme chvíli běželi čtyři, pak jsem se trhl a snažil se vyběhnout nějaký náskok před kolem. Povedla se asi minuta, přesto jsem na kole nepolevoval a jel sólo jízdu. Náročný terén a velké horko mi v půlce trati začali způsobovat křeče, tak jsem trochu zvolnil. Po poslední občerstvovačce na 11.km jsem za sebou někoho zahlédl, tak jsem znovu přidal. To mělo po chvíli za následek velkou křeč do lýtek, že jsem musel na chvíli z kola. Do depa jsem přijel první, ale další křeče při přezouvání mi náskok téměř smazaly. Z depa jsem vyšel pomaličku, jak na procházku a postupně po patách cupital slimáčím tempem. Asi po sto metrech se kolem mě prohnal soupeř a už jsem to viděl černě. Se zaťatými zuby jsem pomalu zrychloval a nakonec to dobře dopadlo.“
Výsledky:
https://www.morkovice-slizany.cz/news/morkovske-chlap2/
https://vysledky.timechip.cz/#2015/20