Karpatský pedál 13.7.2013 - Javorník

16.07.2013 14:10
V sobotu 13.7.2013 se konal MTB závod Karpatský pedál.
Kterého se zúčastnili čtyři naši členové. Mirek Janota a Tomáš Minařík se vydali na královskou trať 50km\1250m a Zdeněk Zbranek a Magda Rafajová absolvovali 25km\450m.
Start závodu byl na hřišti v obci Javorník. Na start dlouhé trati se postavilo 350 bikerů. Po odstartování vyvedli bikery na první kilometry velocipedisté z tamního oddílu. Trať od startu vedla převážně terénem, po překonání brodu a následného prudkého stoupání nás cesta dovedla do chatové oblasti Vápenky a to už se blížil dlouhý výjezd pod vrchol nejvyšší hory Bílých Karpat - Velkou Javořinu, kdy ve výšce 840m.n.m. jsme sjeli na slovenskou stranu a po krásné hřebenovce se zrádnými úseky plných hlubokých blátivých přejezdů jsme se blížili do cíle v obci Javorník. 
Krátká trať vedla od startu stejně, asi na 9km se oddělila a nemuseli tak zdolávat výjezd pod Velkou Javořinu.
Zdeněk Zbranek si vedl výborně-jel ve vedoucí skupině, ale bohužel v nepřehledném úseku špatně odbočili a sjeli z tratě a než se vrátili zpět, tak je předjelo hodně soupeřů a museli dotahovat velkou ztrátu. V cíli to nakonec stačilo alespoň na třetí místo v kategorii. 
Na krátké trati máš tým reprezentovala také Magda Rafajová, jelikož byly vypsané kategorie pouze pro muže a ženy nad 50let tak byla zahrnuta do smíšené kategorie, kde se umístila na pěkném 14místě.
Náš tým byl přihlášen také do soutěže družstev na 50km trati, kde ve složení Mirek Janota, Tomáš Minařík a Milan Žmolík obsadili 3.místo.
Celý závod nás provázelo krásné počasí a příjemná atmosféra.
Gratulace všem členům!