Bikemaraton Drásal 2013 - Holešov 6.7.2013

09.07.2013 11:34

V sobotu 6.7.2013 se uskutečnil pro většinu členů našeho týmu vrchol sezóny - 20. ročník Bikemaratonu Drásal.

Den před maratonem se naši dva členové zúčastnili závodu Poteč tour, ve kterém oba obsadili druhé místo v jejich kategorii viz.:https://www.valachbajkteam.cz/akce/rok-2013/, z toho důvodu se Zdeňa rozhodl přihlásit jen na 38km. Na krátké trati drásala si však nevedl špatně, ale jelikož nebyla vypsaná jeho kategorie, byl zahrnut do kategorie s mladšími a umístil se na 4.místě.

Mirek se moc necítil a na Drásala se nepřihlásil :-( škoda mohl zase o něco víc zviditelnit náš týmcož se nejvíc povedlo Tomovi Frýdlovi, který se umístil na výborném 3.místě - VELKÁ GRATULACE !!!

Na dlouhé trati nás také reprezentovala Míša, která se Drásala letos zúčastnila poprvé a dojela na krásném 5.místě..V krátkém Drásalovi si vylepšil čas Bob Polanský.

Ale i dalším členům týmu se vedlo velice dobře viz.:https://www.valachbajkteam.cz/akce/rok-2013/

Na nejnáročnější závod v seriálu Kolo pro život jsme se připravovali s cílem vylepšit si své nejlepší časy, což se všem povedlo.

Týden před startem bylo ještě dost úseků kde bylo hodně mokro a bláto. Naštěstí hlavně pro lepší časy a neničení techniky bylo celý týden hezky a trať postupně vysychala. 

Na trati 120km bylo přihlášeno cca 650 startujících.

Start 120km závodu byl již tradičně v 7:45 na náměstí v Holešově.

Po výstřelu z děla se vydal celý peloton za zaváděcím vozem směrem do Žop, kde nás čekalo první stoupání a tam se začalo třídit zrno od plev. Ti lepší se dostávali do popředí a tak se ustálilo startovní pole. První náročnější sjezd nás čekal z Hostýna, kde na nás číhaly zrádné mokré kameny, kořeny...

První větší mokro a blátičko nás vítalo při příjezdu ke sjezdovkám na Tesáku, ale nebyl to žádný extrém. Když jsme se blížili směrem k nejvyššímu bodu závodu-Kelčský Javorník 865m. n.m. tak se příroda kolem nás začínala zahalovat do mlhy. Osvěžilo nás i mírné mrholení a až jsme projeli Lazy tak se mlha rozplynula.

Pěkná atmosféra nás vítala u občerstvovačky na Trojáku, kde bylo jako vždy vhodně našich fanoušků, kteří nás hlasitě povzbuzovali, za což jim všichni děkujeme.

To už jsme měli nejtěžší pasáže za sebou, ale čekal nás ještě náročný výjezd a sjezd z Pardusu-672m.n.m. dál přez Ondřejovsko, Horní Ves, Hrubou Malíkovou a konečně zpět sjezdem do Žop a zámeckou zahradou v Holešově směrem k cílovému oblouku.

Velká gratulace všem členům, kteří se zúčastnili a ve výborných časech dokončili tento kultovní závod.

Jindy krásnými výhledy na Vsetínské, Vizovické, Hostýnské vrchy, Beskydy a Javorníky jsme se letos pokochat moc nemohli, ale zato se líp dýchalo a jelo.

Trať byla po většinu závodu suchá a dobře jezditelná.

Tak příští rok snad zase s lepšími časy :-)

Drásalu ZDAR