4. a 5. 10. 2014 - nabitý víkend během, mtb vyjížďkou i závodama

08.10.2014 21:05

V sobotu 4. 10. 2014 se Jarek, Olda, Radim, Tomáš M., Zbyněk, Zdeněk a Staňa zúčastnili Hvozdenské stovečky. Ta se částečně jela také proti trase nedělního závodu Okolo Zlína. Start byl na Hvozdné a trasa vedla na Štákovy paseky, pak do Želechovic, na Pindulu, Provodov, Luhačovice (zde byl domluvený výborný oběd), Petrůvku, Slopné, Vizovice, Dešnou, Všeminu, Trnavu, Kašavu a zpět na Hvozdnou. Jednalo se o pohodovou vyjížďku, tak byl čas na kochání okolím a debaty s kamarády. Jen škoda, že ve Všemině nás zastihl déšť a ten nás doprovázel až do cíle.
Lucka Javorová se vydala do Vsetína bojovat na 18-ti km Horském běhu, v cíli brala bramborou medaili, ale nebýt jejího bloudění tak by určitě o pozice na bedně bojovala.
Tom Frýdl se v sobotu vydal na svůj první závod v cyklokrose do slovenského města Udiča. Závod se jel na 6 okruhů a jelikož startoval až ze zadních míst, tak první tři kola se snažil probojovat do předních pozic, což nebylo vůbec jednoduché. V dalších kolech scházely síly. Na první zkušenost s cyklokrosem výborný výsledek. Tom vybojoval celkové 9. místo a v kategorii byl 4. 
V neděli jsme se rozdělili na dva závody na Ploštinu a do Zlína.
Ve Zlíně startovali Tomáš Frýdl, Tomáš Minařík a Leopold Polanský.
Tom F. se držel po startu v čelní skupině, ale bohužel ho v kamenitém sjezdu postihl defekt zadního kola, který se mu nedařilo rychle opravit. Po zvládnutí opravy se vydal na stíhací jízdu, ale tentokrát mu štěstí nepřálo a následoval defekt předního kola. To už znamenalo velkou ztrátu a tak Tom alespoň závod dokončil na 108/45.
Tomáš Minařík startoval až z druhé stovky a v prvních úsecích závodu se snažil probojovat co nejblíž první skupině. Během závodu ho nepostihly žádné komplikace a tak se dařilo prokousávat na lepší pozice a v cíli to bylo 23. místo celk. a 9. v kat. 
Bobovi Polanskému se začátek závodu nejel nejlépe, ale až se dostal do závodního tempa tak se mu dařilo a předjel hodně svých soupeřů.